EVENIMENT

ANCHETĂ la Jandarmerie după protecția oferită lui Alexandru Cumpănașu


ANCHETĂ la Jandarmerie după protecția oferită lui Alexandru Cumpănașu

E.Ş. | 2021-01-07 15:28

Ministerul de Interne face anchetă la Jandarmerie în cazul protecției oferite lui Alexandru Cumpănașu în 2019. Mai mult, i-a fost pus la dispoziție și un autoturism de lux, relatează Realitatea PLUS.

Potrivit primelor informații, se pare că ancheta Corpului de control a fost declanșată de un raport care datează din luna august a anului trecut al Curții de Conturi, care a stabilit un prejudiciu de 400.000 în bugetul Jandarmeriei ca urmare a creării dispozitivului de protejare a lui Cumpănașu.

Realizarea dispozitivului de protecție se pare că ar fi fost decisă de fostul ministrul de Interne de la acel moment, Mihai Fifor (PSD), ca urmare a faptului că acesta ar fi susținut că ar fi fost amenințat. Un răspuns oficial al Ministerului Public pentruarătă însă că nu există niciun dosar privind aceste presupuse amenințări.

Astfel s-ar explica - mai spune sursa citată - faptul că Alexandru Cumpănașu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și s-a deplasat cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de Ministerul de Interne.

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2019 în urma ultra-mediatizării crimelor de la Caracal, cunoscut, totodată, și datorită faptului că pretindea că se luptă cu Sistemul corupt, a fost singurul român care a beneficiat în acel an de protecție de la Jandarmerie, mai arată sursa citată.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.