EVENIMENT

Proiect de LEGE depus la Senat pentru reintroducerea uniformelor în școli și licee


Proiect de LEGE depus la Senat pentru reintroducerea uniformelor în școli și licee

PUTEREA24 | 2022-10-05 11:39

AUR a depus la Senat un proiect de lege pentru ca uniformele școlare să redevenină obligatorii în învățământul preuniversitar, motivând că acest lucru va întări sentimentul apartenenței la comunitate și va avea, totodată, avantaje în privința siguranței elevilor.

Potrivit proiectului, fiecare unitate școlară, prin consiliul de administrație, va stabili modelul uniformei și al semnelor distinctive. Modelele ar urma să fie transmise Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau inspectoratului de poliție județean și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București ori inspectoratului de jandarmi județean, potrivit HotNews.ro.

Ce prevede inițiativa de modificare a legii Legii nr. 35/2007 depusă de AUR:

-  „(1)In învățământul preuniversitar de stat și privat, este obligatoriu portul uniformei școlare de către elevi.

-  (2) Pentru fiecare unitate școlară, modelele uniformelor și ale semnelor distinctive, se stabilesc de către consiliul de administrație împreună cu consiliile profesorale, cu consultarea reprezentanților elevilor, și cu acordul consiliului reprezentativ al părinților.

-  (3) Pentru procurarea uniformelor școlare, în funcție de situația materială a familiei sau a susținătorilor legali, elevilor li se poate acorda, la cerere, bursă de ajutor social pentru achiziționarea acestora.

-  (4) Bursele se asigură anual de la bugetul de stat din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate cu această destinație, prin bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale.

-  (5) Metodologia și criteriile generale de acordare a burselor sociale elevilor din învățământul preuniversitar, prevăzute la alineatul (3) se elaborează prin grija Ministerului Educației.

-  (6) Modelele uniformelor și ale semnelor distinctive prevăzute la alin. (2) vor fi comunicate Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau inspectoratului de poliție județean și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București ori inspectoratului de jandarmi județean.”Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.