EVENIMENT

Ce RESTRICȚII pregătește Guvernul. Raed Arafat: ”Clar vor fi niște discuții!”


Ce RESTRICȚII pregătește Guvernul. Raed Arafat: ”Clar vor fi niște discuții!”

E.Ş. | 2021-03-08 23:03

Secretarul de stat Raed Arafat nu ia în considerare un lockdown în România, însă nu a negat zvonul privind introducerea obligativității circulației cu declarație pe propria răspundere începând cu ora 22.00 față de ora 23.00 cum este reglementarea în vigoare, după ce numărul cazurilor de covid a început să crească. În plus, au fost confirmate și versiunile britanică, sud-africană și braziliană de COVID-19 în țara noastră.

„Noi nu avem nicio discuție pe masă pentru lockdown, nici nu se pune problema, în niciun caz lockdown”, a declarat Raed Arafat. 

Secretarul de stat nu a respins varianta de a se circula cu declarație pe propria răspundere începând cu ora 22.00, însă a specificat faptul că nu s-a luat o decizie cu privire la acest aspect.

„Circulația pe timp de noapte este limitată acum la ora 23.00. O să venim cu Hotărârea de prelungire a stării de alertă, clar vor fi niște discuții dacă e necesar să se umble la alte măsuri. În grupul științific am discutat mai multe aspecte, dar până nu trec prin CNSU e mai bine să nu speculăm”, a declarat Raed Arafat luni seara la un post TV.

„În București s-a constatat incidența de peste 3 la mie și s-au luat măsurile de închidere a restaurantelor, teatrelor și cinematografelor, adică a locurilor unde există posibilitatea unui contact prelungit fără protecție. La Timișoara, incidența este aproape 7,5. E clar că rata de răspândirea este mare în zonă, ducând la o presiune mare pe sistemul sanitar, soluția fiind de carantinare a Timișoarei și a localităților limitrofe, așa-numitele dormitoare ale Timișoarei, pentru că acolo sunt rezidenți cei care lucrează în municipiu", a precizat secretarul de stat.

Referitor la soluții, Raed Arafat a declarat: „Am luat măsuri pentru care am fost criticați: testele negative realizate în ultimele 72 de ore la îmbarcare în avioanele care vin din țările aflate în zonele galbene spre România. Vaccinul rămâne la soluția optimă. E posibil să ajungem la alte doze de rapel, la fel ca în cazul vaccinului antigripal, pentru că apar mutații care necesită noi doze”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.