EVENIMENT

Darius Vâlcov, urmărit internațional pentru executarea unei pedepse de 6 ani de închisoare pentru corupție, s-a predat la o secție de Poliție din Napoli


Darius Vâlcov, urmărit internațional pentru executarea unei pedepse de 6 ani de închisoare pentru corupție, s-a predat la o secție de Poliție din Napoli

P24 | 2023-05-24 09:52

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, s-a predat la o secţie de Poliţie din Napoli, scrie presa din Italia, citată de News.ro.

Potrivit „Corriere del Mezzogiorno”, el a făcut obiectul unui mandat internaţional de arestare emis de autorităţile judiciare din ţara sa de origine, România, la 3 mai. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, s-a predat la secţia de poliţie din Portici-Ercolano. Este vorba de Darius Bogdan Vâlcov, un politician şi economist român, membru al Partidului Democrat şi fost ministru de Finanţe.

Mandatul european de arestare a fost emis pe numele său la începutul lunii, Vâlcov urmând să execute o pedeapsă de şase ani de închisoare. Politicianul a contactat Poliţia şi apoi s-a predat la secţia de Poliţie din Portici. Deocamdată nu se cunoaşte motivul prezenţei sale în zona napolitană.

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov a fost dat în urmărire de către Poliţia Română, după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Şi Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosar, a fost trecut pe lista persoanelor urmărite.

Vâlcov a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, decizia instanţei fiind definitivă.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.