EVENIMENT

Discuții inutile la Guvern! GREVA din Educație continuă și profesorii se pregătesc de miting


Discuții inutile la Guvern! GREVA din Educație continuă și profesorii se pregătesc de miting

E.Ş. | 2023-05-23 18:12

Discuții inutile la Guvern și marți! Sindicatele din Educaţie au anunțat că vor continuă greva generală şi ameninţă că vor ieşi masiv în stradă, după ce Executivul nu a venit cu propuneri concrete care să soluţioneze problemele cu care aceştia se confruntă.

"Greva continua. E posibil un nou miting. Colegii nostri trebuie sa decida care este cea mai acceptata varianta.

I-am spus si premierului Ciuca: un profesor nu poate trai cu 2.500. E muritor de foame. Si Ciuca a spus ca avem dreptate. 

Sa vina cu ceva sustenabil pentru oameni. Promisiuni vor fi. Sa se respecte programul de guvernare", a afirmat liderul FSLI Simion Hăncescu.

"Am venit aici pentru solutii la problemele pe termen scurt si pe termen un pic mai lung. Cele pe termen scurt nu au fost rezolvate. Ne-au spus ca nu sunt bani, ca e deficit, dar nu au venit cu o propunere care sa ne multumeasca. Cele pe termen lung - Lgea salarizarii - si ele treneaza. In acest ritm va garantez ca saptama aceasta va fi greva si va fi o greva pe termen lung", a aratat liderul sindicatului Alma Mater Anton Hadăr.

Marți a fost a doua zi de grevă generală în școli, după ce sindicatele din educație au cerut „o soluție credibilă” asupra revendicărilor salariale.

Sunt în grevă peste 150.000 de cadre didactice și peste 70.000 de angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.