EVENIMENT

Doi dintre pacienții internați cu arsuri în urma incendiului din Popeşti-Leordeni vor fi transferați la o clinică din Germania


 Doi dintre pacienții internați cu arsuri în urma incendiului din Popeşti-Leordeni vor fi transferați la o clinică din Germania

P24 | 2021-07-24 11:57

Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul ''Bagdasar-Arseni'', răniţi în urma exploziei de la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni, vor fi transferaţi la o clinică din Germania, informează Agerpres.

''În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă 'Bagdasar-Arseni'. Conform atribuţiilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a căutat şi identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt în derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU - MAI'', a precizat sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgenţă Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor şi legislaţiei în vigoare.

Vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Bagdasar-Arseni' au fost aduşi doi pacienţi din cei cinci care au suferit arsuri ca urmare a accidentului produs la un operator economic de pe raza localităţii Popeşti - Leordeni.

Potrivit unei informări a spitalului, primul pacient, în vârstă de 54 de ani, a fost diagnosticat cu arsură prin flacără - explozie în spaţiu închis, grad II A - II B - III, pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală, cu afectarea căilor respiratorii.

Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 43 de ani, a fost diagnosticat de asemenea cu arsură prin flacără - explozie în spaţiu închis, grad IIA - IIB - III, pe 55% din suprafaţa corporală şi arsuri de căi respiratorii.

''După acordarea îngrijirilor şi efectuarea intervenţiilor urgente de către o echipă coordonată de dr. Eugen Turcu şi dr. Sabina Ciuvică-Tănăsescu, Comisia constituită la nivelul SCUBA conform Ordinului MS nr. 2.063/2020 a recomandat transferul celor doi pacienţi în centre de mari arşi din străinătate'', informa sursa citată.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.