EVENIMENT

Dosare PENALE și amenzi după protestul AUR de duminică


Dosare PENALE și amenzi după protestul AUR de duminică

E.Ş. | 2022-10-03 22:15

Jandarmeria a deschis două dosare penale şi a dat amenzi de 32 de mii de lei după protestul AUR din Capitală. Totul după ce un bărbat a venit la protestul din Capitală cu arme albe, iar altul cu spray-ul lacrimogen. Valoarea amenzilor ar putea creşte în zilele următoare, mai ales că protestul a fost autorizat să se desfăşoare doar în Piaţa Universităţii, dar participanţii au plecat în marş spre Piaţa Victoriei, iar mai apoi la sediile PSD, respectiv PNL.

Jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat care a participat la protestul în Piața Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, polițiștii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secției, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Totodată, jandarmii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei.

Două sancțiuni în valoare totală de 20.000 de lei au fost aplicate la Legea 60/1991, art. 26, lit. a , una în valoare de 10.000 de lei la Legea 60/1991, art. 26, lit. b și patru sancțiuni în valoare totală de 2.000 de lei la Legea 60/1991, art. 26, lit. e.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În același context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a dislocat două autospeciale de stins incendii și 2 ambulanțe SMURD.

"Pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite, astfel că doar 5 persoane au necesitat asistență medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații amănunțite. Afecțiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie și leziuni ușoare", arată Jandarmeria.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.