EVENIMENT

Focuri de armă la granița României: Intervenție în forță a polițiștilor de frontieră


Focuri de armă la granița României: Intervenție în forță a polițiștilor de frontieră

PUTEREA24 | 2021-07-17 21:00

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au tras focuri de armă pentru a prinde mai multe persoane care făceau contrabandă cu ţigări la frontiera cu Ucraina, informează, sâmbătă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, în baza unor informatii de la autorităţile ucrainene, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, împreună cu colegi de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontiera Botoşani, au identificat, au identificat în zona localităţii de Oroftiana, trei persoane care transportau cutii voluminoase, dinspre linia de frontieră spre interiorul teritoriului României. În apropiere, poliţiştii au observat, de asemenea, un microbuz, a cărui prezenţă în zonă nu era justificată.

În momentul în care persoanele intenţionau să încarce coletele în mijlocului de transport, politiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Pentru prinderea contrabandiştilor au fost trase focuri de armă, însă cele trei persoane au dispărut pe teritoriul Ucrainei.

„Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar, profitând de configuraţia terenului, persoanele s-au retras pe teritoriul Republicii Ucraina. În cel mai scurt timp au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului„, se precizează în comunicat.

Potrivit ITPF, în coletele abandonate de contrabandişti erau 4.500 de pachete de ţigări în valoare de 44.550 de lei. În cauza, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.