EVENIMENT

Încă două localități intră în carantină. Raed Arafat urmează să semneze ordinul


Încă două localități intră în carantină. Raed Arafat urmează să semneze ordinul

PUTEREA24 | 2020-11-20 10:40

Institutul Național de Sănătătate Publică propune intrarea în carantină pentru orașele Bragadiru și Chiajna, din județul Ilfov. Cele două orașe vor intra în carantină începând cu data de 20.11.2020, de la ora 24.00.

Ordinul de carantinare al celor două localități urmează să fie semnat astăzi de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

„Seful DSU, Raed Arafat a trimis la începutul lunii noiembrie o informare în județe în care preciza că localitățile care depășesc rata de infectare 6 la mie trebuie să intre în carantină. Doar că mesajul său nu a fost receptat de toate autoritățile locale și județene întrucât în acest moment există mai multe orașe mari care nu respectă directiva.

Printre acestea Cluj-Napoca, care are rata de infectare peste 9 la mie, sau Brașov, Constanța, Timișoara cu peste 8 la mie. În aceeași situație se găsește și Constanța, dar aici prefectura a decis că de mâine, vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 20:00 municipiul ca intra în carantină.

Trebuie precizat că  autoritățile județene sunt cele care pot declanșa procedurile pentru instituirea carantinei și, că în multe cazuri, întârzie luarea unei hotărâri.

Primul municipiu reședință de județ care a intrat în carantină a fost Zalău, începând cu 4 noiembrie, având o rată de infectare de 8,47 la mie.

A urmat pe 11 noiembrie, municipiul Baia Mare, după ce a ajuns la 6,47 cazuri la mia de locuitori, apoi Slobozia pe 13 noiembrie, după ce a ajuns la rata de 7,53 la mie.

După îndelungi cugetări și scandal, de luni, 16 noiembrie, a fost impusă carantina și pentru municipiul Sibiu, care a ajuns la 11 cazuri la o mie de locuitori.

La rata de 9 la mia de locuitori a decis și municipiul Alba Iulia să se închidă de pe 17 noiembrie, iar de joi 19 noiembrie au urmat și Satu Mare cu  la 7,4 la mia de locuitori și Bistrița cu 9,83 la mie,” notează .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.