EVENIMENT

Iohannis: “Măsurile luate de autorități dau rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut”


Iohannis: “Măsurile luate de autorități dau rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut”

PUTEREA24 | 2020-11-29 12:40

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că măsurile luate de autorităţi încep să dea primele rezultate, iar asta se vede în numărul zilnic de infectări, care nu numai că nu a mai crescut de două săptămâni, ci chiar a început să scadă. Șeful statului a vizitat duminică call-center-ul DSP Bucureşti, de la Arena Naţională, unde a fost aşteptat de ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi de primarul Capitalei Nicuşor Dan.

“Am găsit acum, în această tură, foarte mulţi oameni şi tineri şi în plină putere. Am vorbit cu  mulţi dinre ei şi toţi sunt foarte hotărâţi să-şi continue treaba. Foarte mulţi sunt voluntari, studenţi la medicină şi am apreciat foarte mult această implicare. Îi felicit şi sunt convins că ei vor fi foarte buni medici după ce îşi termină studiile. Am găsit şi rezidenţi, şi medici şcolari, şi medici de la DSP. Îi felicit pe toţi cei care au iniţiat şi cei care continuă o muncă foarte foarte complicată aici. Putem să observăm în ultimele zile -  cum am mai spus, dar acum devine din ce în ce mai evident  - că măsurile de restricţie luate de Guvern încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puţin două săptămâni, deci suntem pe un platou, însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Prea mulţi români bolnavi ajuns într-o stare gravă sau foarte gravă”, a afirmat preşedintele.

Șeful statului a adăugat că prin respectarea măsurilor care sunt impuse acum, românii vor putea avea sărbători de iarnă „fără restricţii suplimentare”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.