EVENIMENT

Jeff Bezos, patronul Amazon și cel mai bogat om lume, a revenit în siguranță la sol după zborul spațial Blue Origin


 Jeff Bezos, patronul Amazon și cel mai bogat om lume, a revenit în siguranță la sol după zborul spațial Blue Origin

P24 | 2021-07-20 16:35

Jeff Bezos, cel mai bogat om de pe planetă şi fondatorul Amazon, însoţit de alţi trei membri ai echipajului, a decolat marţi, de la o bază de lansare din West Texas, către un zbor suborbital la bordul rachetei New Shepard, construită de compania Blue Origin, într-o lansare esenţială pentru viitoarea eră a turismului spaţial, la mai puţin de două săptămâni după ce miliardarul britanic Richard Branson a efectuat o călătorie în spaţiu similară, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Racheta şi-a aprins motoarele BE-3 la baza de lansare Blue Origin situată la circa 32 de kilometri în apropiere de localitatea Van Horn din Texas.

Bezos, în vârstă de 57 de ani, este însoţit de fratele său, Mark, cu şase ani mai mic, de cea mai vârstnică persoană care călătoreşte în spaţiu, Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, fostă femeie pilot, dar şi de cel care va deveni astfel cel mai tânăr astronaut din istorie, Oliver Daemen, de 18 ani, care a primit în dar această călătorie.

După decolare, naveta spaţială ''New Shepard'' a accelerat până la peste 3.700 de kilometri la oră, în interval de două minute. După trei minute, timp în care a intervenit imponderabilitatea, capsula, separată între timp, a atins cel mai înalt punct al călătoriei, o altitudine de peste 100 de kilometri deasupra Pământului. Ulterior, capsula a reintrat în atmosfera terestră şi a aterizat vertical în deşertul Texas, încetinită de paraşute de mari dimensiuni.

Zborul a durat în total aproximativ zece minute.

Data lansării este simbolică, evenimentul având loc la exact 52 de ani de la prima aselenizare, moment care a inspirat numele navei spaţiale, după primul american care a zburat în spaţiu, astronautul Alan Shepard.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.