EVENIMENT

Kovesi se PLÂNGE că nu are cu cine să lucreze la Parchetul European


Kovesi se PLÂNGE că nu are cu cine să lucreze la Parchetul European

E.Ş. | 2021-06-20 16:11

Laura Codruţa Kovesi, şefa Parchetului European, instituţie nouă a UE, afirmă că are nevoie de mai multe resurse umane pentru a gestiona toate cazurile. E nevoie să fie angajate cel puțin 50 de persoane, a concluzionat procurorul.

'Încă nu avem suficiente resurse. Avem nevoie de mai mult personal, încă cel puţin 50 de persoane aici, în Luxemburg, pentru a putea avea mai mulţi analişti de caz şi investigatori financiari şi pentru a trata toate cazurile pe care le vom primi. Sper că pentru anul viitor vom primi mai multe resurse. Vom lupta pentru asta'', a spus Kovesi în interviul acordat revistei Risk & Compliance Journal. 

Procurorul-şef european a explicat că a primit mai mulţi bani pentru bugetul Parchetului, dar nu a primit aprobarea de a angaja mai mulţi oameni.

''Şi ce ar trebui să fac, să cumpăr flori pentru birou? Nu, ar trebui să folosim banii într-un mod înţelept. Ar trebui să folosim banii pentru a angaja mai mulţi oameni, pentru că avem nevoie de mai mulţi oameni. Aşa că acum mă aflu în situaţia (în care cer organului decizional al EPPO) să returneze nişte bani (Comisiei Europene) pentru că... nu avem aprobarea de a angaja mai mulţi oameni''.

Laura Codruţa Kovesi a mai spus că Parchetul European a înregistrat până acum mai mult de 300 de cazuri care i-au fost sesizate de la lansarea sa la 1 iunie şi a estimat prima punere sub acuzare până la sfârşitul anului.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.