EVENIMENT

Laura Codruța Kovesi, mesaj pentru foștii colegi din DNA: ”Am fost supuși unor ATACURI constante”


Laura Codruța Kovesi, mesaj pentru foștii colegi din DNA: ”Am fost supuși unor ATACURI constante”

E.Ş. | 2022-09-27 19:44

Fosta şefă a DNA, care în prezent conduce Parchetul European, Laura Codruţa Kovesi, le-a transmis foștilor săi colegi din Direcția Națională Anticorupție un mesaj video înregistrat, cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate.

În acest mesaj - care a fost transmis în cadrul evenimentului la care a participat și președintele Klaus Iohannis, dar care a fost difuzat după ce șeful statului a ieșit din sală - Kovesi a afirmat că, în acești 20 de ani de activitate, DNA a reușit să demonstreze ce înseamnă o instituţie independentă.

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție a ținut să sublinieze faptul că, până acum, procurorii DNA au efectuat investigații ”faţă de persoane care păreau de neatins şi s-a demonstrat că legea este egală pentru toţi”.

Ea le-a mulţumit foştilor colaboratori, amintind faptul că au fost ”vremuri dificile”, când au fost ”supuşi unor atacuri constante din cauza investigaţiilor”.

”Este un privilegiu al Parchetului European de a colabora cu dumneavoastră. Oh, da, cred că sunt în măsură să facă această comparaţie şi cred că trebuie să fiţi foarte mândri.” - a spus Kovesi.

Mesajul complet al Laurei Codruța Kovesi:

”Astăzi este o zi importantă pentru Direcția Națională Anticorupție. În cei 20 de ani, DNA a demonstrat ce înseamnă să fie instituție independentă. S-a efectuat investigații față de persoane care păreau de neatins și s-a demonstrat că legea este egală pentru toți. I-ați făcut mândri pe români, i-ați făcut să creadă în instituții, i-ați făcut să creadă în statul de drept.

Prin munca voastră ați contribuit la schimbarea mentalităților, la sensibilizarea societății cu privire la gravitatea fenomenului corupției. Îmi amintesc de anii în care am lucrat împreună în DNA. Multă muncă, vremuri dificile, am fost supuși unor atacuri constante din cauza investigațiilor noastre, dar noi am continuat cu profesionalism și consecvență. Acesta a fost cel mai bun răspuns. Ne-au făcut mai puternici.

Astăzi, vreau să vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate, curaj și hotărâre, pentru că nu ați renunțat. O instituție este puternică, la fel ca persoanele care învață să funcționeze. Sunteți inimile generoase, mințile strălucitoare, curajoși și puternici. Este un privilegiu al Parchetului European de colabora cu dumneavoastră. O da, cred că sunt în măsură să fac această comparație și cred că trebuie să fiți foarte mândri.

În activitatea mea de zi cu zi la EPPO, am aceeași determinare și aceeași hotărâre, același spirit pe care l-am avut când am lucrat împreună în DNA. La mulți ani dragi colegi, la mulți ani DNA, rămâi puternică și independentă.”



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.