EVENIMENT

Marinari RĂPIȚI de pirați în Oceanul Atlantic. Cel puțin un român, printre victime


Marinari RĂPIȚI de pirați în Oceanul Atlantic. Cel puțin un român, printre victime

E.Ş. | 2020-11-30 17:06

Mai mulți marinari au fost răpiți de pirați de pe o navă care traversa Oceanul Atlantic. Conform informațiilor Digi24, printre marinari se află și un român.

O navă petrolieră la bordul căreia se află și cetățeni români a fost atacată de pirați în apropierea Golfului Guineea din Oceanul Atlantic. Incidentul a avut loc duminică, iar în momentul atacului pe nava ”Agisilaos”, deținută de o companie britanică, se aflau 200 de marinari, printre care ar fi cetățeni ruși, români și filipinezi, potrivit presei internaționale. Patru marinari ar fi fost luați ostatici de pirați, mai notează presa străină, iar între acești ar fi și un român. Informațiile nu au fost însă deocamdată confirmate în mod oficial.

Capital Ship Management Corp, compania care deține nava a transmis, printr-un comunicat de presă, că petrolierul a fost implicat într-un incident de securitate în largul coastelor Togo.

”Capital Ship Management Corp. („Capital”) răspunde unui incident de securitate în care este implicat petrolierul său AGISILAOS (IMO: 9315745; pavilion Insulele Marshall) care a avut loc în jurul orei 21:12 UTC pe 29 noiembrie 2020 în timp ce nava tranzita Golful Guineei în largul coastei Lome, Togo.

Capital a inițiat măsurile de intervenție de urgență necesare și a alertat autoritățile portuare și maritime competente.

Patru persoane, printre care și un român, ar fi fost luate ostatice, potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, citat de . Acesta precizează că cei care dețin nava se așteaptă să fie contactați de pirați pentru o negociere, fiind vorba, cel mai probabil, de pretenții materiale din partea acestora.

În Golful Guineea au avut loc, în ultima lună, mai multe astfel de atacuri soldate cu luări de ostatici. Iar de la începutul anului, nu mai puțin de 24 de incidente similare s-au petrecut în zona Golfului Guineea, notează . În total, 122 de marinari au fost răpiți de pirați în aceste atacuri.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.