EVENIMENT

MITING în fața sediului STB SA


MITING în fața sediului STB SA

PUTEREA24 | 2022-05-04 15:51

Solidari cu cei 222 de șoferi ai Societăţii de Transport Bucureşti STB SA care au fost recent concediați, sindicaliştii de la Confederaţia Cartel Alfa vor protesta joi în fața sediului companiei, între orele 13:00 - 17:00.

„Concedierea celor 222 de conducători de vehicule reprezintă în realitate o mişcare anti-sindicală, o acţiune a cărei intenţie este de a sparge nucleul militant din cadrul companiei, de a intimida lucrătorii din companie, în condiţiile în care deja în luna martie directorul general STB Adrian Criţ spunea că există deficit de personal. Cum poate să-şi permită societatea să concedieze sute de angajaţi când în continuare nu are oameni îndeajuns pentru a acoperi toate liniile de transport? Unde este respectul faţă de lege, faţă de procedura de disponibilizări colective? În urma conflictului de muncă de la STB, CNS Cartel ALFA a atras atenţia că are loc un atac concertat împotriva instituţiei sindicale şi a liderilor de sindicat, menit să delegitimeze acţiunea lor justă”, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de Cartel Alfa şi semnat de preşedintele confederaţiei, Bogdan Iuliu Hossu.

Acesta consideră că disponibilizarea celor 222 de şoferi „arată încă odată că administraţia companiei nu este dispusă să dialogheze, ci din contră, doreşte doar să pedepsească, să distrugă puterea lucrătorilor şi să-i reducă pe aceştia la tăcere”.

„Încurajăm sindicatul să conteste în justiţie deciziile de concediere şi deşi acest sindicat nu face parte din structura confederaţiei noastre, ne oferim sprijinul pentru denunţarea acest abuz la nivelul instituţiilor europene şi internaţionale, inclusiv la nivelul Organizaţiei Internaţionale a Muncii”, mai transmite Hossu, citat de News.ro



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.