EVENIMENT

Oferta FINALĂ a Guvernului pentru profesori. Ce le oferă să renunțe la grevă


Oferta FINALĂ a Guvernului pentru profesori. Ce le oferă să renunțe la grevă

E.Ş. | 2023-05-24 21:54

La finalul negocierilor cu sindicatele din Educație, Marian Neacșu (PSD), secretarul general al Guvernului, a anunțat oferta finală pentru profesori. Oficialul a declarat că „nu poate fi vorba despre o creștere salarială sau acordări de sporuri” pentru profesori, în schimb „educația va fi prioritate în noua Lege a salarizării”.

„Oferta suplimentară a Guvernului pentru redefinirea demnității profesorilor e acordarea unei sume în iunie și în octombrie, un card pentru cariera profesională. Suma propusă e de 1.000 de lei în iunie și 1.500 de lei în octombrie. Pentru personalul nedidactic va fi de 500 de lei în iunie și 500 de lei în octombrie”, a spus Neacșu.

El a precizat că aceasta este „oferta finală făcută de Guvern”.

„E clar în momentul acesta că, determinat de condițiile din PNNR, nu poate avea loc nicio creștere salarială. Colegii din învăţământ sunt la maximul grilei, iar Guvernul acesta a făcut posibil acest lucru.

De asemenea, nu poate să fie vorba acum de acordare de sporuri. S-a discutat foarte clar că, în noul program de guvernare după rotativă, prioritatea numărul 1 va fi Educația”, a mai spus Neacșu.

El a precizat că sindicatele vor da un răspuns mâine.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.