EVENIMENT

Povestea TRAGICĂ a fetiței de 13 ani, moartă de Covid. Părinții au ignorat simptomele pentru că aveau treabă


Povestea TRAGICĂ a fetiței de 13 ani, moartă de Covid. Părinții au ignorat simptomele pentru că aveau treabă

E.Ş. | 2021-10-15 18:28

O fată de 13 ani, din Plopana a fost ucisă de noul coronavirus. Copila nu suferea de nicio altă boală. Medicii spun că atunci când i-au apărut primele simptome, părinţii nu au dus-o la doctor pentru că erau ocupaţi cu treburi gospodăreşti.

Copila se simţea rău de aproape două săptămâni, din moment ce între 4 şi 8 octombrie nici n-a mai ajuns la şcoală.

Directorul a sunat-o pe mama fetei şi a rugat-o să o ducă la medicul de familie, numai că aceasta i-a răspuns că nu are timp, că e ocupată cu culesul.

Timpul a trecut şi, luni, fata a mers trimisă la şcoală. Încă de la prima oră, profesorul a văzut cât de rău se simțea copila şi că avea febră. A sunat părinţii, să vină să o ia şi să o ducă la doctor.

A venit un unchi, a dus-o acasă, dar familia a ajuns abia marţi cu copilul la medicul de familie. Între timp, starea fetiţei s-a înrăutățit tot mai mult, au chemat ambulanța, care a dus-o la secţia de terapie intensivă de la Spitalul de urgenţă, cu diagnostic confirmat COVID-19.

Potrivit dr. Adina Lupu, directoarea medicală a SJU Bacău, fetița a ajuns la Urgențele secției de Pediatrie, fiind trimisă de medicul de familie, cu o saturație a oxigenului în sânge de numai 60% și insuficiență respiratorie. Imediat a fost internată la secția ATI de la etajul al cincilea al pavilionului „Spitalul Municipal”, fiind îngrijită de doi doctori de specialitate, unul de la CPU Pediatrie. „Din păcate, după internare, supraviețuirea a fost de scurtă durată”, a relatat dr. Lupu pentru Ziarul de Bacău.

Practic, tinerei paciente i-au cedat pe rând toate organele, manifestând o formă fulminantă de pneumonie hemoragică.

„Este impresionant faptul că fetița nu avea nicio patologie, nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică”, a adăugat dr. Lupu. Potrivit directoarei medicale, în valul al treilea al pandemiei, astfel de situații se întâlneau la sugarii cu Covid-19, însă acum, în al patrulea val, sunt afectați mai mult adolescenții.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.