EVENIMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat când se va VACCINA anti-COVID: ”E nevoie să punem capăt pandemiei”


Președintele Klaus Iohannis a anunțat când se va VACCINA anti-COVID: ”E nevoie să punem capăt pandemiei”

E.Ş. | 2021-01-12 18:51

Președintele Klaus Iohannis a reiterat nevoia unei campanii de vaccinare eficiente pentru reluarea unei vieți normale, dar și repornirea domeniilor esențiale din economie și societate. Șeful statului a anunțat și când se va vaccina public.

”Nu cred ca s-a produs nicio neincredere, decizia a fost sa fie vaccinat tot personalul medical, s-a intamplatasta, pana la sfârșitul saptamanii se incheie cu prima doza de vaccinare, se reia vaccinarea cu a doua doză.

Nu am dorit nici eu, nici premierul sa ne bagam in fata, ar fi fost mesajul gresit. Vineri incepe a doua vaccinare, persoanele din invatamant, cele peste 65 ani, persoanele cu comorbidități, cei din Administrația Prezidențială. Pentru a marca debutul campaniei, eu mă voi vaccina public pe 15 ianuarie” a anunțat Klaus Iohannis.

Președintele a mai subliniat nevoia de reformare la societății românești, a domeniilor cheie după ce pandemia va fi oprită:

”Reformele nu pot sa mai astepte, 2021 este anul in care trebuie puse bazele unei sanatatoase reasezari a societății românești. Pentru a merge cu motoarele turate la maxim, e nevoie sa punem capat epidemiei. Dupa un an greu, cu sacrificii, multi oameni s-au luptat, multi au pierdut, iata ca 2021 ne ofera motive reale de speranta, vaccinurile reprezintă incununarea eforturilor oamenilor de stiinta, s-au făcut progrese uriase in aceasta cursa contracronometru. Vaccinarea in masa e singura solutie pentru a ne reîntoarce rapid la normalitate, pentru reluarea activităților noastre.

E un efort care va fi rasplătit in 2021, sa putem reveni la normalitate. Pana atunci, masurile de protectie sunt vitale, suntem inca departe de o incidenta care sa permita relaxarea restrictiilor” a mai adăugat Klaus Iohannis în prima conferință de presă din acest an de la Palatul Cotroceni.


Galerie media:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.