EVENIMENT

Primarul Ciprian Ciucu pune TUNURILE pe ASPA și cere demisia coordonatoarei instituției


Primarul Ciprian Ciucu pune TUNURILE pe ASPA și cere demisia coordonatoarei instituției

E.Ş. | 2023-01-25 16:51

În prima sa conferință de presă după tragedia din zona Lacul Morii, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu a cerut demisia Dianei Pungă, coordonatoarea ASPA, aducerea unui management funcțional și a unor oameni responsabili la ASPA.

Ciucu a subliniat că instituția responsabilă cu strângerea câinilor fără stăpân este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) şi că aceasta nu şi-a făcut datoria. Edilul a precizat că a sesizat ASPA cu privire la existența unei haite de 10 câini în zona în care s-a produs tragedia de la Lacul Morii, cu 7 zile înainte de producerea ei, însă ASPA nu a intervenit. De altfel, în 2023 am trimis 96 de sesizări pentru ASPA, la 74 nu s-a răspuns, a mai precizat primarul Sectorului 6.

Primarul Sectorului 6 a mai acuzat că din 2017, ASPA s-a concentrat mai mult pe prevenție și adopții în defavoarea activităţii de prindere a maidanezilor, care a fost subfinanţată. În acest moment pentru întregul București sunt doar 13 prinzători de câini. Dacă în 2019 s-au capturat 2500 de câini, în 2022 s-a ajuns undeva la 1500.

Întrebat de ce nu a intervenit înainte de tragedia deoarece a girat conducerea ASPA, ca lider PNL Bucureşti, Ciucu şi-a recunoscut eşecul:

"Asta e principala mea vină. Că nu am luat în serios avertismentele și am avut încredere în Primăria Generală și management. Avem nenumărate discuții și ne călcăm pe picioare. Dacă aş fi luat atitudine, poate aş fi schimbat paradigma".

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat că va cere permisiunea Consiliului General al Municipiului București să își înființeze propriul serviciu de ecarisaj și va cere modificarea legislației astfel încât și Polițiile locale de Sector să poată amenda pe sterilizare și microcipare.

De asemenea, el a cerut demiterea Dianei Pungă de la conducerea ASPA, funcţie în care a ajuns în 2021, la propunerea lui Nicuşor Dan. ”Cer aducerea unui management funcțional și a unor oameni responsabili”, a declarat răspicat Ciprian Ciucu, conform . 

Sâmbătă dimineață, activista de mediu Ana Oros a fost atacată de o haită de 7-8 câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.