EVENIMENT

Primarul Iașiului, Mihai Chirică, chemat la DIICOT


Primarul Iașiului, Mihai Chirică, chemat la DIICOT

PUTEREA24 | 2023-06-14 11:48

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a fost chemat, miercuri, la sediul DIICOT, într-un dosar care vizează derularea unor afaceri imobiliare, informează News.ro.

Chirica a ajuns în cursul dimineţii de miercuri la sediul DIICOT Iaşi, însoţit de avocatul său.

Surse judiciare susţin că Mihai Chirica a fost chemat la sediul DIICOT Iaşi în dosarul în care a fost pus sub control judiciar în luna decembrie a anului trecut şi care se referă la eliberarea unor autorizaţii pentru executarea unor lucrări de construcţii.

La ora la care a ajuns la sediul DIICOT, Mihai Chirica ar fi trebuit să participe la Summit Esports, eveniment organizat la Palatul Culturii din Iaşi.

Edilul ieşean a stat în clădirea DIICOT Iaşi timp de câteva zeci de minute, apoi a ieşit pe uşa din spate a instituţiei şi a urcat într-o maşină a primăriei.

Context

Tot miercuri ar urma să fie audiaţi la DIICOT Iaşi şi alţi funcţionari din Primăria Iaşi.

Mai mulţi membri ai USR Iaşi au venit în cursul dimineţii la sediul DIICOT, cu pancarte, pe care scria, printre altele: ”Te rugăm nu mai fura, ne faci de râs”, ”Câte vile, atâtea dosare” şi ”De profesie: Naş al mafiei imobiliare”.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi au făcut, în 14 decembrie, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals.

Acţiunile au vizat autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală. Primarul Mihai Chirica a fost ridicat, în urma percheziţiilor pe care procurorii DIICOT le-au făcut în Primăria ieşeană.

El a fost pus sub control judiciar, măsura fiind ridicată după două săptămâni de judecătorii ieşeni.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.