EVENIMENT

Premierul Ciucă a dat dispoziția ca mai mulți ROMÂNI să fie evacuați din Turcia


Premierul Ciucă a dat dispoziția ca mai mulți ROMÂNI să fie evacuați din Turcia

PUTEREA24 | 2023-02-06 12:18

Nouă studenţi români şi profesorul lor coordonator au solicitat sprijinul statului român în urma cutremurului din Turcia. Ei vor fi repatriaţi luni, urmând să fie preluaţi la bordul aeronavei care va transporta echipele de salvatori români către Turcia.

Din dispoziţia Prim-ministrului Nicolae Ciucă, cei nouă studenţi români şi profesorul coordonator care au solicitat sprijinul statului român în urma cutremurului din Turcia vor fi repatriaţi astăzi.

Ministerul de Externe anunţase că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de studenţi Erasmus, cetăţeni români, care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, Turcia, afectată de cutremur.

Grupul de cetăţeni români, alcătuit din nouă studenţi şi un profesor coordonator, a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere, astfel că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la acest moment la faţa locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetăţenilor români.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.