EVENIMENT

România solicită asistenţă internaţională pentru asigurarea de medicamente necesare în tratarea pacienților cu variolei maimuţei


România solicită asistenţă internaţională pentru asigurarea de medicamente necesare în tratarea pacienților cu variolei maimuţei

PUTEREA24 | 2022-09-29 15:44

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, hotărârea privind transmiterea solicitării de asistenţă internaţională, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea medicamentelor necesare tratării unui număr de aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu virusul variola maimuţei. Asta chiar până în prezent, în România, au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei numai 40 de pacienţi.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecţie Civilă în scopul identificării posibilităţilor de sprijin.

Şedinţa CNSU a avut loc ca urmare a adresei transmise de Ministerul Sănătăţii şi în contextul declarării de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în data de 23 iulie 2022, a focarului de variola maimuţei ca urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, precizează Guvernul.

"Comisia Europeană a informat statele membre că sunt disponibile 10.008 tratamente cu antiviralul Tecovirimat pentru infecţia cu variola maimuţei. Iar ţările membre pot accesa aceste tratamente prin Mecanismul european de Protecţie Civilă", a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că două noi cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în România.

 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.