EVENIMENT

Ședință DECISIVĂ în Coaliție. Ce se va întâmpla cu facturile românilor


Ședință DECISIVĂ în Coaliție. Ce se va întâmpla cu facturile românilor

E.Ş. | 2022-01-17 17:14

Președintele partidelor din coaliția de guvernare se întâlnesc pentru a decide asupra măsurilor potrivite pentru facturile enorme pe care le-au primit românii la energie electrică și gaze. Este prima ședință a coaliției din acest an, ședință la care participă și ministrul Energiei, dar și șefii ANRE și ANPC.

Întâlnirea este una tensionată, pentru ca partidele vin cu măsuri diferite în sprijinul populației. PSD vrea reducerea TVA la energie electrică din februarie, în timp ce PNL ar vrea ca măsura să se aplice din aprilie.

Înainte de a intra la discuții, premierul Nicolae Ciucă a precizat că urmează să fie analizate toate spluțiile pentru ca atât populația, în special categoriile defavorizate, cât și economia sa nu fie afecate de impactul scumpirilor.

"Am luat măsuri ca instituții ale statului să poată verifica toate companiile de energie, iar astfel de acțiuni vor continua cu fermitate.

Referitor la disputa între PNL și PSD privind data de la care ar putea fi introdus TVA redus la energie electrică, premierul a precizat că și acest aspect va fi lămurit.

"Măsurile care au fost propuse pentru perioada de după 31 martrie au fost prezentate în sensul de a ae asigura continuitatea celor care deja produc efecte, iar cele care vizeaza punerea lor in aplicare de la 1 februarie se refereau la alte măsuri pe care putem să le luam.(...) Urmează să discutăm toate aceste elemnete și după ce se finalizează vă vom comunica," a transmis premierul Ciucă. 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.