EVENIMENT

Sfârșit de carieră pentru Simo?! Ce suspendare uriașă ar putea primi Halep dacă va fi găsită vinovată de dopaj?


Sfârșit de carieră pentru Simo?! Ce suspendare uriașă ar putea primi Halep dacă va fi găsită vinovată de dopaj?

PUTEREA24 | 2022-10-21 19:46

“Şoc în luma tenisului”, a reacţionat presa internaţională după ce fostul lider WTA Simona Halep (31 de ani) a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă şi suspendată provizoriu. Pe sportiva noastră o așteaptă o suspendare uriașă în cazul în care va fi găsită vinovată!

Conform regulamentului antitdoping, Halep riscă o suspendare de până la patru ani pentru un test pozitiv cu o substanţă cum este Roxudustat. “Sportivii pot obţine o reducere a suspendării, probabil până la trei ani, dacă recunosc rapid că s-au dopat şi acceptă sancţiunea”, menţionează AP.

Roxadustat este o substanță destinată medicamentelor pentru tratamentul anumitor tipuri de anemii, este un inhibator al prolil-hidroxilazei HIF și stimulează producția endogenă de eritropoietină și producția de hemoglobină și celule roșii din sânge, fapt care a determinat Agenția Mondială Antidoping WADA să o introducă pe lista substanțelor interzise încă din 2011, în categoria EPO (care ajută la oxigenarea sângelui).

„Substanța a fost interzisă categoric din 2011, se știa lucrul acesta, medicamentul este complet interzis administrării sportivilor deoarece poate duce la creșterea performanțelor sportive”, a declarat la Digi 24 Mihaela Dobranici, vicepreședinte al Societății de Medicină Sportivă.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.