EVENIMENT

Tribunalul București a anulat Planul Urbanistic General al Capitalei. Decizia nu este definitivă


Tribunalul București a anulat Planul Urbanistic General al Capitalei. Decizia nu este definitivă

PUTEREA24 | 2022-06-25 11:02

Tribunalul Bucureşti a anulat hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care a fost aprobat Planul Urbanistic General al Capitalei și în baza căruia s-a construit în ultimii 20 de ani, pe motiv că a fost aprobat ilegal.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

"Admite acţiunea. Anulează HCGMB nr. 269/21.12.2000, emisă de către instituţia pârâtă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Bucureşti", prevede anunţul publicat pe pagina portal.just.ro.

PUG-ul a fost aprobat fără 8 din cele 22 de avize cuprinse în hotărârea de aprobare nr. 269/2000.

„Șocant: planul urbanistic general (PUG) al Capitalei a fost anulat de tribunal. Precizez că acest PUG a fost emis în decembrie 2000. Deci, acum 22 de ani! Acțiunea în anulare s-a formulat în anul 2018…Impactul asupra pieței imobiliare și bancare este enorm. Deocamdată, e destul de clar că industria de resort este grav pusă în pericol”, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook.

"Fără PUG, închidem oraşul", spune primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, după ce Tribunalul Bucureşti a anulat hotărârea prin care a fost aprobat Planul Urbanistic General al Capitalei."Instanţa a anulat printr-o hotărâre (nedefinitivă) Plaul de Urbanism General al Municipiului Bucureşti. În ceea ce priveşte progresul lucrărilor la PUG, astăzi ne aflăm tot acolo unde ne aflăm în ultima zi de mandat a Gabrielei Firea. Niciun progres.

Fără PUG, închidem oraşul", a scris Ciucu, sâmbătă, pe Facebook.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.