EVENIMENT

Klaus Iohannis anunță redeschiderea școlilor. Care sunt cele trei scenarii


Klaus Iohannis anunță redeschiderea școlilor. Care sunt cele trei scenarii

E.Ş. | 2021-01-14 17:17

După o discuție cu premierul, ministrul Educației și ministrul Sănătății, președintele Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea școlilor pe 8 februarie 2021 dacă situația epidemiologică va fi cum a fost în ultima perioadă.

”Am avut o discuție foarte importanta cu premierul, ministrul Educatiei, Sanatatii si ale personalitati din domeniu. Tema a constant in: deschidem sau nu deschidem scolile pentru cursurile fata in fata, pot sa va comunic ca am ajuns la o concluzie extrem de importanta.

Incepand din semestrul 2, dupa vacanta, din 8 februarie,  majoritatea scolilor se vor deschide, asta in conditiile in care pandemia evaluează aproximativ la fel ca in ultimele saptămâni. Majoritatea scolilor se redeschid, elevii se reintorc la scoala, se revine la sistemul descentralizat pentru fiecare localitate.

In semestrul 2, localitățile cu scenariul verde, copiii merg la scoala. In scenariul galben, sunt ceva mai multe cazuri, lucrurile se schimba, merg la scoala și grădiniță cei de la gradinita, clasele 1-4 si cei din clasele 8, 12. Daca e scenariul rosu, continua pentru un timp sa mearga la scoala, copiii de gradiniță si ciclul primar, ceilalti nu mai merg la scoala. 

Atunci cand se ajunge la o rată de incidență de peste 6, localitatea se carantizeaza, toata lumea sta acasa, se merge cu școala in online.

Acestea sunt concluziile principale. Pentru Universitati, fiecare are specificul ei, decizia va fi luata la nivelul fiecareia, sunt liberi sa se alinieze la scenariul din preuniversitar.

E important de stiut ca toate vor deveni realitate in situatia in care situația pandemica nu se inrautateste.

Se schimba pentru școli, toate celelalte raman in vigoare.

In data de 2 febr, înainte sa inceapa scoala, vom face o reevaluare, decizia finala va fi luata pe 2 febr. Daca evolutia epidemiologică va fi cum a fost în ultima perioadă, se va intra pe acest scenariu” a anunțat președintele Klaus Iohannis.


Galerie media:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.