EVENIMENT

UPDATE: Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul a reușit să se catapulteze. Mărturia primarului


UPDATE: Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul a reușit să se catapulteze. Mărturia primarului

PUTEREA24 | 2021-04-20 15:36

Un MIG care efectua un zbor de instrucție s-a prăbuşit marţi după-amiază în apropiere de Reghin, în judeţul Mureş. Din fericire, avionul a picat într-o zonă neloicuită, iar pilotul a reușit să se catapulteze. Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI a transmis că s-a intervenit cu un elicopter pentru transportul victimei de la Dedrad la un spital din Târgu Mureş. Avionul aparţinea Bazei aeriene 71 din Câmpia Turzii - Cluj.

UPDATE: Ministerul Apărării anunţă, marţi că pilotul care a fost implicat în accidental aviatic din judeţul Mureş este în stare stabilă internat la Târgu Mureş, dar va fi transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti. Potrivit procrdurilor, toate aeronavele MiG-21 LanceRau fost reţinute la sol, iar cazul a fost preluat de Parchetul Militar.

UPDATE: Dinu Dumitru Cotoi, primarul comunei mureșene Batoș, a spus la Digi24 că la momentul prăbușirii se afla în localitate, împreună cu viceprimarul, și a auzit „un zgomot mai ciudat pentru un avion”. 

„Ne-am uitat pe cer, am văzut avionul și am văzut că are și o direcție mai haotică, cred că avea și o dâră de foc după el. Totul s-a întâmplat atât de repede, imediat am văzut că se îndreaptă cu botul spre pământ și am zis «gata, pică!». Era la o înălțime joasă, am văzut că în momentul ăla pilotul s-a catapultat și imediat am plecat spre direcția respectivă”, a completat primarul, precizând că în acel moment a sunat și la 112.

El a spus că „pilotul a avut inspirație” și nu a căzut pe casele din sat. 

„Am ajuns la fața locului împreună cu domnul viceprimar, am fost primii care am ajuns. Am găsit pilotul, era încurcat între firele de la parașută, ne-a cerut să-l ajutăm să se ridice, l-am pus în mașina noastră, iar domnul viceprimar s-a deplasat cu el spre ambulanță. Bucuria este că pilotul este bine, cu probleme sper nu grave din câte l-am văzut. A cooperat cu noi, este conștient, este bine. E bine că nu a căzut pe vreo gospodărie”, a completat primarul din Batoș.

"O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucţie, s-a prăbuşit marţi, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localităţii Dedrad, judeţul Mureş, într-o zonă nelocuită. Pilotul a reuşit să execute manevra de catapultare şi este în stare stabilă, conştient şi cooperant cu echipele de intervenţie ajunse la faţa locului”, a transmis, marţi, Ministerul Apărării. 

O comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului.

Avionul decolase de la Câmpia Turzii,


Galerie media:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.