EVENIMENT

Un milion de euro ascunși de angajații RAR în găleți, ligheane și pereți


Un milion de euro ascunși de angajații RAR în găleți, ligheane și pereți

E.Ş. | 2020-11-26 17:39

Procurorii anticorupție au descoperit aproape 1 milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul perchezițiilor de joi, de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților.

Un milion de euro au fost ridicaţi de procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma celor 67 de percheziţii efectuate, joi, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, parte din această sumă fiind găsită în găleţi şi ligheane la domiciliul unora dintre cei vizaţi, scrie .


Un milion de euro ascunși de angajații RAR în găleți, ligheane și pereți

Potrivit acestora, banii şi bunurile respective au fost indisponibilizaţi în cele trei dosare instrumentate de DNA în care sunt investigate infracţiuni de corupţie şi spălare de bani şi de constituire a unui grup infracţional organizat, presupus a fi săvârşite în perioada 2018 – 2020.

De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri considerate a fi importante în derularea cercetărilor.

La finalul percheziţiilor, procurorii au dispus ridicarea pentru a fi duşi la audieri a cel puţin zece funcţionari publici din instituţiile vizate de anchetă.

Ancheta vizează lucrători de la Direcţia Judeţeană Anticorupţie Suceava, ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri şi Înmatriculări Vehicule Suceava, precum şi angajaţi ai filialelor Registrului Auto Român din judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Suceava. Dosarele ar fi fost constituite în urma mai multor sesizări, plângerile fiind conexate, competenţa de lucru rămânând la DNA Suceava.

„În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se menţiona într-un comunicat al DNA.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.