EVENIMENT

Viceprimarul Capitalei anunță că licitația pentru cele 100 de autobuze electrice a fost ANULATĂ!


Viceprimarul Capitalei anunță că licitația pentru cele 100 de autobuze electrice a fost ANULATĂ!

PUTEREA24 | 2022-05-12 16:47

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a anunţat, joi, că licitaţia pentru cele 100 de autobuze electrice a fost anulată. Motivul? Niciunul dintre ofertanţi nu a putut îndeplini condiţiile finale din caietul de sarcini.

"Referitor la caietul de sarcini pentru cele o sută de autobuze, licitaţia s-a anulat, pentru că niciunul dintre cei care s-au calificat nu au putut să îndeplinească condiţiile finale. Aşteptăm să dea un comunicat primarul general, pentru că achiziţiile sunt la dânsul în subordine şi toată procedura a fost coordonată de dânsul, noi nu am avut o implicaţie. Nici în situaţia de faţă nu avem o implicaţie, dar am încurajat să se refacă cât mai repede caietul de sarcini, în toate limitele legale şi să se dea drumul la licitaţie", a declarat viceprimarul, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, unele solicitări din caietul de sarcini nu ar fi fost în concordanţă cu realitatea. În acest context, viceprimarul a pledat pentru transparenţă.

"Înţeleg, din discuţii interne şi externe, că a fost o problemă cu anumite cerinţe din caietul de sarcini; solicitări care nu erau în concordanţă cu realitatea, ca să spun aşa. Am cerut expres ca toate acele prevederi care nu se află în realitate, în teren, să dispară din caietul de sarcini, să fie o licitaţie transparentă pentru toţi operatorii, să avem în sfârşit autobuze moderne. Şi urmează şi troleibuzele. Nu vom permite ca altcineva să îşi bată joc de licitaţiile din Municipiul Bucureşti, mai ales că vin tramvaiele şi autobuze şi troleibuze vom lua inclusiv pe PNRR. Deci, am putea îmbunătăţi parcul cât mai rapid", a menţionat Bujduveanu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.