EVENIMENT

VIDEO În plină grevă, președintele Iohannis face GLUME cu elevii. Ce le transmite profesorilor


VIDEO În plină grevă, președintele Iohannis face GLUME cu elevii. Ce le transmite profesorilor

E.Ş. | 2023-05-25 16:42

Glume în timpul celei de-a patra zi de grevă generală în educație. Preşedintele Iohannis şi preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier au fost, joi într-o vizită la Sibiu. La ieşirea din sediul FDGR, cei doi şefi de stat au fost aşteptaţi de Carmen Iohannis, alături de câţiva dintre elevii din clasa sa.

Klaus Iohannis i-a invitat pe elevi să facă o fotografie şi a glumit, spunându-le: „Vedeţi, până şi greva are ceva avantaje”, referitor la faptul că nu au cursuri din cauza grevei profesorilor.

Declaraţia preşedintelui vine în ziua în care sindicatele din educaţie au respins oferta Guvernului şi au anunţat continuarea grevei generale, iar mii de profesori au ieşit în stradă, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, pentru a-şi striga revendicările.

Ulterior, Klaus Iohannis a vorbit și despre revendicările sindicaliștilor:

„M-am mai exprimat în această chestiune, spre surprinderea unora, şi rămân la opinia mea: solicitările dascălilor sunt întemeiate. Este poate chiar puţin greu de înţeles şi de transmis de ce dascălii sunt o categorie care câştigă foarte puţin şi, în acelaşi timp, oferă comunităţii tot. Un dascăl oferă tot şi persoana şi cunoştinţele şi dăruirea pentru educarea tinerei generaţii.

În acelaşi timp, trebuie să vedem că lucrurile nu pot fi corectate de azi pe mâine. De aceea cred că este nevoie să vedem şi ce se poate face repede şi Guvernul a promis câteva chestiuni care se pot rezolva repede, dar trebuie să vedem şi ce nu se poate face repede, dar există voinţă politică pentru a face aceste lucruri. Atunci negocierile trebuie să se ducă în aşa fel încât să se ajungă la o concluzie comună şi la o agendă. Să ştim exact când şi ce este fezabil să se facă. În mod natural, sindicatele întotdeauna foarte mult şi, dacă se poate, cer foarte mulţi bani.

Cu toate că e simplu de înţeles – asta e o problemă care nu se poate rezolva instant, dar convingerea mea este  că aceste chestiuni se vor rezolva într-un viitor nu îndepărtat. Nu vreau să spun că într-o jumătate an, etc”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat joi la Sibiu ce mesaj are pentru părinţi, elevi şi profesori.


Galerie media:Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.