EVENIMENT

VIDEO Ministrul Cîmpeanu răspunde acuzațiilor de PLAGIAT: ”Aș face același lucru”


VIDEO Ministrul Cîmpeanu răspunde acuzațiilor de PLAGIAT: ”Aș face același lucru”

E.Ş. | 2022-09-28 23:16

Sorin Cîmpeanu nu se consideră vinovat de plagiat la lucrarea pentru care i s-au adus aceste acuzații. Un îndrumător de lucrări practice nu are caracter științific, nu are ISBN, a declarat el miercuri seară.

”Foarte multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaște. Se judecă și se dau verdicte pe internet, pe Facebook. În condițiile în care există atât de multe consilii și comisii de etică pe aproape toate palierele, dacă verdictele se dau pe Facebook, de către necunoscători, eu nu pot decât să îi ajut explicându-le ce înseamnă un îndrumător de lucrări practice. El cuprinde următoarele lucruri: legi, ecuații, tabele. Studenții de acum 20 de ani nu aveau calculatoare care să ridice un număr la puterea 1,52. Și atunci le trebuiau niște tabele: 10 la puterea 1,52, 20, 30. Mai apoi sunt nomograme de calcule a pierderilor de sarcină pe diverse tipuri de conducte. Mai apoi sunt nomograme și diagrame de dimensionare pentru pompe, pompe care se găseau la vremea respectivă foarte multe lucruri specifice de care studenții aveau nevoie pentru întocmirea proiectelor de an. Fără aceste lucruri nu puteau să deruleze lucrările practice și nici proiectul de an nu puteau să-l realizeze.

Atunci când lucrezi 15 ani cu un profesor-mentor, de un prestigiu și o autoritate desăvârșite, înveți de la acel profesor. Iar într-un colectiv de cadre didactice, la o anumită disciplină, există o distribuție a responsabilităților, eșalonate și care evoluează în timp. Interesul principal trebuie să fie acela al studenților. Deoarece ipocrizia este din ce în ce mai prezentă și face ca studenților să li se acorde din ce în ce mai puțină atenție în procesul de pregătire, se întâmplă astfel de lucruri despre care vorbesc mulți dintre cei care habar n-au despre ce vorbesc.

Nu mă consider vinovat absolut deloc.

Aș face același lucru. Din păcate, foarte puține cadre didactice se preocupă de aceste lucrări, majroitatea vor lucrări cu ISBN. Există foarte multă ipocrizie.

Instituțional, ar trebui să se facă o analiză de către cei cu competență, e necesară o analiză serioasă. Un îndrumător de lucrări practice nu are caracter științific, nu are ISBN, e un material destinat unui număr de 20-30-40 de studenți. Sunt notițe copiate, multiplicate, pe care le pui la dispoziția studenților pentru a le folosi în procesul didactic” a declarat Sorin Cîmpeanu la .


Galerie media:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.