EVENIMENT

VIDEO Președintele Iohannis le ia apărarea profesorilor: ”Au DREPTATE!”


VIDEO Președintele Iohannis le ia apărarea profesorilor: ”Au DREPTATE!”

E.Ş. | 2023-05-17 16:14

Președintele Klaus Iohannis a comentat greva generală anunțată de sindicaliștii din educație, subliniind că cererile dascălilor sunt îndreptățite.

”Solicitările dascălilor privind măririle salariale sunt îndreptățite în condițiile în care am avut și avem încă o inflație destul de mare, este clar că aici vorbim despre o reașezare, dar în realitate, avem nevoie de mult mai mult.

Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condițiile nu doar școli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete dotate, trebuie să avem grijă și de cei care formează tânăra generație. Trebuie să avem grijă de dascăli, să aibă condițiile pentru a-și face treaba așa cum trebuie, printre care una foarte importantă este, evident, salarizarea.

Deci, dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Aicea le dau dreptate!” a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului a promis că va insista ca noua lege a salarizării să fie grăbită pentru ca profesorii să fie plătiți așa cum merită: 

”Aștept și eu și o să insist la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede pe noul proiect al Legii Salarizării și grilele care se fac pentru învățământ să fie unele care satisfac nevoile sistemului.

Dacă aceste chestiuni se obțin prin grevă, sigur este o întrebare care se poate pune, însă sindicatele își fac planul lor și nu le discut, eu discut despre nevoile sistemului educațional din România și aici trebuie să avem grijă. Dacă vrem un sistem performant și avem pretenții de la dascăli, trebuie să îi și plătim” a concluzionat Klaus Iohannis.


Galerie media:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.