EXTERNE

ALERTĂ. Numărul cazurilor noi de COVID-19 din UE va crește de cinci ori până la 1 august


ALERTĂ. Numărul cazurilor noi de COVID-19 din UE va crește de cinci ori până la 1 august

PUTEREA24 | 2021-07-16 15:00

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) avertizează că urmează o creştere puternică a numărului de cazuri de COVID-19 în săptămânile următoare. Astfel, o să se ajungă la de aproape cinci ori mai multe cazuri noi până la 1 august din cauza variantei Delta şi a relaxării măsurilor antiepidemice.

Chiar dacă aceste proiecţii rămân ipoteze epidemiologice, acest nivel corespunde celui observat în timpul vârfurilor epidemice din toamna lui 2020 şi din aprilie 2021, scrie Agerpres.

Totuşi, numărul de spitalizări şi cel de decese ar urma să crească ceva mai lent, datorită campaniei de vaccinare. Rata deceselor asociate COVID-19 ar urma să depăşească din nou pragul de 10 la 100.000 de locuitori, faţă de 6,8 săptămâna trecută.

La momentul actual, tendinţa este de creştere în două treimi din cele 30 de state monitorizate de ECDE, 'iar, în ţările cele mai afectate, creşterile cele mai puternice de cazuri şi nivelurile cele mai ridicate de contaminare se regăsesc la grupa 15-24 de ani, cu creşteri limitate pentru cei de peste 65 de ani'.

În intervalul 5-11 iulie, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană a făcut un salt de 60%, crescând pentru a doua săptămână consecutiv din cauza 'relaxării măsurilor şi a propagării variantei Delta', detectată iniţial în India.

Luna trecută, agenţia cu sediul la Stockholm prevenise că, până la sfârşitul lunii august, 90% dintre noile infectări vor fi cu varianta Delta.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.