EXTERNE

Alte MIRACOLE în Turcia: 3 oameni SALVAȚI de sub dărâmături, la 11 zile de la cutremur


Alte MIRACOLE în Turcia: 3 oameni SALVAȚI de sub dărâmături, la 11 zile de la cutremur

PUTEREA24 | 2023-02-17 15:45

Trei persoane, între care un adolescent de 14 ani, au fost salvate de sub dărâmături în oraşul Antakya, în sudul Turciei, la peste 260 de ore după cutremurul care a devastat regiunea, au informat vineri autorităţile turce şi mass-media, relatează AFP.

Mustafa, în vârstă de 33 de ani, şi Mehmet, în vârstă de 26 de ani, au fost salvaţi "la 261 de ore" după cutremur, a anunţat ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, pe Twitter.

Canalul de televiziune CNN Türk a precizat că este vorba despre Mustafa Avci şi, respectiv, Mehmet Ali Sakiroglu.

Cu puţin timp înainte, la "260 de ore" după seism, un băiat de 14 ani a fost scos şi el de sub ruinele blocului său din centrul Antakya, "după eforturi intense", a declarat ministrul turc.

Ministrul Fahrettin Koca a afirmat că adolescentul pe nume Osman a suferit "o intervenţie" într-un spital din provincie, fără să precizeze gravitatea stării acestuia, însă băiatul apare conştient într-o fotografie.

Potrivit agenţiei de presa DHA, cei doi bărbaţi, Mehmet şi Mustafa, se aflau sub dărâmăturile aceleiaşi clădiri, în centrul Antakya, când au fost descoperiţi de serviciile de urgenţă.

Ministrul a afirmat că cei doi au fost transportaţi imediat la spital.

"Fratele nostru Mustafa şi-a amintit numărul de telefon al unei rude pe care a putut să o contacteze", a spus ministrul care a prezentat şi o scurtă înregistrare video.

În înregistrare tânărul poate fi auzit întrebând: "Mama e bine?", şi zâmbeşte larg când interlocutorul său, în lacrimi, îi răspunde: "Toată lumea este bine!".

Peste 41.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 7,8 care a lovit Turcia şi Siria pe 6 februarie la ora 04:00 (01:00 GMT), potrivit ultimului bilanţ oficial.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.