EXTERNE

Aproape 2,3 milioane de cazuri de Covid în lume în ultimele 24 de ore. Vestea bună este că numărul deceselor rămâne mic și constant


Aproape 2,3 milioane de cazuri de Covid în lume în ultimele 24 de ore. Vestea bună este că numărul deceselor rămâne mic și constant

PUTEREA24 | 2022-01-06 14:31

Aproape 2,3 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus s-au înregistrat în întreaga lume în ultimele 24 de ore, potrivit cifrelor prezentate joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Agerpres.

Serviciile sanitare naţionale au raportat la OMS 2,29 milioane de cazuri în contextul răspândirii variantei Omicron mult mai infecțioase a coronavirusului.

Totuși, în ciuda creşterii alarmante a numărului de cazuri, dublă sau chiar triplă comparativ cu „vârfurile” înregistrate în valurile precedente, numărul persoanelor decedate din cauza SARS-CoV-2 se menţine mic și constant, cu 7.000 de decese la nivel global, cifră care reprezintă media înregistrată în ultimele trei luni.

De la începutul pandemiei de coronavirus, la nivel global au fost confirmate 293 de milioane de îmbolnăviri cu noul coronavirus, din care 5,4 milioane de decese, ceea ce reprezintă 1,8% din totalul cazurilor înregistrate.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.