EXTERNE

Artista Ly Nha Ky, consul onorific al României în Vietnam, promovează țara noastră prin prezentarea de preparate tradiționale românești


Artista Ly Nha Ky, consul onorific al României în Vietnam, promovează țara noastră prin prezentarea de preparate tradiționale românești

Marian Gârleanu  | 2021-04-27 11:53

Celebra artistă vietnameză Ly Nha Ky, care este Consulul onorific al României în Vietnam, a prezentat recent într-un show de mare succes, unele preparate tradiționale românești alături de preparatele vietnameze.

Canalul YouTube # VieChannelHTV2 și # VieGIÁITRÍ a precizat că „Ly Nha Ky și-a folosit farmecul propriu asupra gazdei emisiunii Truong Giang și a gătit sarmale românești, ciorbă de pește românească dar a finalizat masa cu fructe de mare în stil vietnamez”. Dealtfel în cursul anului 2018 imediat după investirea sa cu demnitatea de consul onorific artista Ly Nha Ky a vizitat timp de trei săptămâni România.

”Doamna Ly Nha Ky are un surplus de bani, diamante multe, deci îi sunt necesari doar bărbați =)). Iar ascultarea domnului Giang este foarte plăcută și nu este numai o poveste :)))” au precizat comentatorii pe canalul de YouTube # VieChannelHTV2 și # VieGIÁITRÍ.

Întreaga emisiune ce poartă numele de „Bucătărie pentru distracție”, poate fi urmărită aici ⚡️ #VieShows #VieNetwork #BepVuiBungVi # VieChannelHTV2 #LyNhaKy #TruongGiang #ThaThinh #CaKhia #Troll #HaiHuoc #LayLoi.

 

Cine este consulul onorific al României

 

În 28 iunie 2018 la Ho Chi Minh (fostul Saigon) în Vietnam a avut loc un eveniment de referință și totodată de excepție, în relațiile diplomatice ale României pentru întreaga Asie. Astfel la Ho Chi Minh, cel mai mare oraș din Vietnam cu circa 9 milioane de locuitori și hub-ul economic al zonei, a fost inaugurat primul Consulat onorific al României în zonă. Acest lucru a putut fi realizat cu sprijinul acordat de MAE român, a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a Ambasadei României la Hanoi, personal a ambasadorului român de la acea vreme, în această țară, Excelența Sa dl. Valeriu Arteni.

Consul onorific a fost numită Ly Nha Ky cea mai celebră vedetă din show biz-ul asiatic, actriță și cântăreață, dar și o femeie de afaceri de mare calibru cunoscută în întreaga zonă. Aceasta are investiții în lumea artistică, industria de film, antreprenoriat, industria hotelieră, turism, construcții de locuințe, construcția și distribuția de autoturisme, producția de mobilier etc., averea sa ridicându-se la peste 50 milioane USD.

Ceremonia de inaugurare a Consulatului s-a derulat la un hotel de lux din fosta capitală a Vietnamului de Sud, Saigon, la ea participând peste 200 de persoane, ambasadori ai țărilor acreditate în Vietnam, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri români și asiatici.

În speech-ul său ambasadorul Valeriu Arteni a subliniat importanța relațiilor diplomatice și economice ale României în zonă precum și intrarea a tot mai multe produse românești pe aceste piețe cu un potențial imens.

În mesajul său vedeta Ly Nha Ky proaspăt Consul onorific al României, a subliniat importanța relațiilor bilaterale româno-vietnameze, frumusețile României, potențialul economic și diplomatic al celor două țări. De asemenea a mulțumit Ambasadei României, MAE român și statului român pentru „înalta onoare și încredere acordată”.

În cadrul recepției ce a urmat ceremoniei oficiale, au fost degustate vinurile românești din podgorii cu tradiție și băuturile spirtoase ale producătorului Alexandrion, produse care deja au intrat pe piața asiatică.


Mai multe imagini:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.