EXTERNE

ATAC cu rachete la Tel Aviv. Situația dramatică din zonă


ATAC cu rachete la Tel Aviv. Situația dramatică din zonă

E.Ş. | 2021-05-11 23:35

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta marţi seară a unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas. În ultimele 24 de ore, Israelul a fost ținta unui număr de aproape 500 de rachete trimise de mai multe grupări palestiniene.

Braţul armat al Hamas a susţinut că a lansat 130 de rachete în direcţia Tel Aviv, relatează AFP, potrivit Agerpres. De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate, în total, de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Aceste lovituri aeriene s-au soldat cu cel puțin trei morți şi zeci de răniţi.

După escaladarea conflictului, autoritățile israeliene au suspendat marți seara zborurile către Aeroportul Internațional Ben-Gurion din Tel Aviv din cauza rachetelor lansate din Fâșia Gaza de islamiștii Hamas către metropola israeliană. Zborurile au fost interzise deasupra Fâșiei Gaza.

Cel puțin o femeie a fost ucisă și mai multe au fost rănite, a anunțat, marți seară, ambasadorul Israel în România, David Saranga, în exclusivitate, la . Bilanțul s-a ridicat la cel puțin trei morți și zeci de răniți aproape sfârșitul zilei de marți. 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.