EXTERNE

Australia ia măsuri drastice împotriva produselor de VAPAT


Australia ia măsuri drastice împotriva produselor de VAPAT

E.Ş. | 2023-05-02 22:45

Australia ia în calcul măsuri drastice împotriva fumatului, prezentând cele mai importante măsuri de control al tutunului și vapatului din ultimii zece ani. Guvernul australian va interzice importul de produse pentru vapat fără prescripție medicală, inclusiv a celor care nu conțin nicotină, relatează The Guardian.

Australia "declară război" fumatului, în special vapatului. Pentru a combate tentaţia vapatului în rândul tinerilor, vor fi introduse noi standarde de calitate, inclusiv restricții legate de arome, culori și alte ingrediente. Produsele de vapat vor fi ambalate asemănător cu produsele farmaceutice, iar concentrațiile și volumele permise de nicotină vor fi reduse. Toate dispozitivele de vapat de unică folosință vor fi interzise.

Ministrul australian al Sănătății, Mark Butler, a spus luni seară că industria tutunului încearcă să creeze o "nouă generație de dependenți de nicotină" prin vaping și că el este "hotărât să elimine această amenințare pentru sănătatea publică".

Urmează o anchetă cu privire la reformele conduse de autoritatea de reglementare a medicamentelor, Therapeutic Goods Administration (TGA), cu observații din partea organismelor profesionale din domeniul sănătății, asociațiilor de sănătate publică, profesioniștilor individuali din domeniul sănătății și cercetătorilor universitari care susțin în mod covârșitor înăsprirea controalelor la frontieră.

Conform ultimelor investigaţii, a reieşit faptul că unii producători etichetează în mod fals produsele care conțin nicotină drept "fără nicotină" pentru a ocoli restricțiile de import, astfel încât copiii le pot cumpăra cu ușurință, devenind ulterior dependenţi.

Guvernul va colabora, de asemenea, cu autorităţile locale pentru a pune capăt vânzării produselor de vapat în "magazinele de cartier". Rețetele pentru produsele de vapat cu nicotină, destinate fumătorilor care încearcă să renunțe la tutun, vor fi mai ușor de obținut, cu standarde mai stricte în jurul produselor de vaping care pot fi cumpărate în farmacii, astfel încât oamenii să poată fi siguri de conținutul produselor achiziţionate.

"Vapingul a fost vândut guvernelor și comunităților din întreaga lume ca un produs terapeutic pentru a ajuta fumătorii pe termen lung să renunțe. Nu a fost vândut ca produs recreațional – în special nu pentru copiii noștri. Dar asta a devenit: cea mai mare lacună din istoria Australiei", se arată într-un fragment din discursul lui Mark Butler, Ministrul Sănătății din Australia. Acesta se va adresa marţi Clubului Național de Presă, unde va anunţa un buget de 234 milioane de dolari în vederea punerii în practică a acestor măsuri.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.