EXTERNE

Austria a decis PRELUNGIREA lockdown-ului până în februarie. Care sunt argumentele


Austria a decis PRELUNGIREA lockdown-ului până în februarie. Care sunt argumentele

E.Ş. | 2021-01-17 14:52

Austria a anunțat, duminică, prelungirea carantinei generalizate instituită pentru oprirea răspândirii coronavirusului. Lockdown-ul va fi prelungit până în 8 februarie, obiectivul fiind ca după această dată restricțiile să mai fie relaxate.

Cancelarul Sebastian Kurz a declarat într-o conferinţă de presă că este conştient că restricţiile sunt nepopulare, dar că guvernul a fost nevoit să acţioneze dată fiind răspândirea noilor mutaţii ale virusului care au făcut boala COVID-19 mai transmisibilă. Conform guvernului, oamenii ar trebui să lucreze de acasă acolo unde este posibil, să păstreze o distanţă de cel puţin doi metri între ei şi să poarte măşti de protecţie FFP2 în magazine şi în transportul public, informează .

Austria, ţară cu 8,9 milioane de locuitori, este la al treilea lockdown, fiind deschise doar magazinele esenţiale. Austria a raportat aproape 390.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 7.000 de decese legate de COVID-19 de la începutul pandemiei în urmă cu un an.

Guvernul afirmă că îşi doreşte ca numărul infectărilor să scadă sub 700 pe zi. Anunţul lui Kurz vine la o zi după ce mii de persoane au manifestat la Viena pentru a protesta împotriva restricţiilor din viaţa publică. Duminică, poliţia austriacă a anunţat că a reţinut 23 de persoane şi a deschis dosare împotriva altor peste 300 la protestul de la Viena împotriva restricţiilor anti-coronavirus.

Conform poliţiei, demonstranţii de la protestul de sâmbătă nu au respectat regulile de distanţare socială şi nu au purtat mască. Şase dintre cei arestaţi sunt acuzaţi că s-au opus autorităţii statului. Aproximativ 10.000 de persoane au luat parte la protest, inclusiv membri ai extremei-drepte. Marşul a început paşnic, însă ulterior au avut loc tulburări, unii jurnalişti afirmând că au fost ameninţaţi cu violenţa.

Printre participanţi s-a numărat şi politicianul de extremă-dreapta şi fost vicecancelar Heinz-Christian Strache.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.