EXTERNE

Austria impune vaccinarea OBLIGATORIE de la 14 ani


Austria impune vaccinarea OBLIGATORIE de la 14 ani

E.Ş. | 2022-01-16 17:35

Guvernul din Austria a anunțat duminică faptul că vârsta minimă pentru vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a fost crescută de la 14 ani, la 18 ani. De asemenea, programul de imunizare va fi implementat începând cu data de 1 februarie în mai multe etape, scrie Reuters.

„Aceasta nu este o luptă între cei vaccinați și cei nevaccinați”, a declarat cancelarul Karl Nehammer. Măura este impusă în contetul în care aproape 72% din populația Austriei are un certificat de vaccinare valabil.

Nehammer a declarat că faza inițială a inoculărilor obligatorii va dura până la jumătatea lunii martie

Criticii obligativității vaccinurilor spun că, în afară de problema libertăților personale, vaccinurile actuale nu previn transmiterea virală sau reinfectarea și că varianta Omicron a coronavirusului.

Cei care nu se vaccinează riscă amenzi de 600 de euro (685 de dolari) pentru fiecare încălcare sau până la 3.600 de euro în total, dar nu și pedepse cu închisoarea, au declarat oficialii.

Pe măsură ce infecțiile au înregistrat recorduri în republica alpină la sfârșitul anului trecut, guvernul a anunțat o a patra carantină națională și a declarat că va face vaccinările obligatorii pentru toți.

Se aplică excepții pentru persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale sau care sunt însărcinate.

Autoritățile sanitare austriece au raportat peste 1,4 milioane de infecții și aproape 14.000 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei, la începutul anului 2020.

 

Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.