EXTERNE

Candidații și favoriții pentru președinția Parlamentului European


Candidații și favoriții pentru președinția Parlamentului European

E.Ş. | 2022-01-17 12:17

Marți, 18 ianuarie, au loc alegerile pentru președinția Parlamentului European, după decesul social-democratului David Sassoli, de 65 de ani, care deținea această funcție din 2019.

Parlamentarii europeni au de ales între patru candidați la alegerile care au loc marți la Strasbourg. Principala favorită este prim-vicepreședintele și actualul președinte interimar Roberta Metsola (Grupul PPE).

Susţinută de familia sa politică, cea mai numeroasă din Parlamentul European, şi, probabil, de alţi eurodeputaţi din diferite grupuri, Roberta Metsola, de 42 de ani, are toate şansele să devină prima femeie preşedinte al Parlamentului European din ultimii 20 de ani şi primul lider al unei instituţii europene care provine din Malta, cea mai mică ţară din UE.

Metsola își va disputa funcția cu eurodeputata suedeză Alice Bah Kuhnke, fost ministru în guvernul de la Stockholm, candidata Verzilor la funcţia de preşedinte al Parlamentului European.

Fosta prezentatoare TV Alice Bah Kuhnke are 50 de ani, este eurodeputată începând din 2019 şi vicepreşedinte al grupului Verzilor din Parlamentul European.

O altă candidată la șefia Parlamentului European este spaniola Sira Rego (grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică, GUE/NGL), în timp ce singurul candidat bărbat este polonezul Kosma Zlotowski (grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni).

Social-democratul italian David Sassoli a decedat marți, 11 ianuarie, la 65 de ani. Sassoli era președinte al PE din 2019, iar mandatul său se încheia în această lună, la jumătatea legislaturii de cinci ani.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.