EXTERNE

Ce PLANURI are partidul care a câștigat alegerile din Italia


Ce PLANURI are partidul care a câștigat alegerile din Italia

E.Ş. | 2022-09-27 16:30

Reducerea facturilor la electricitate și gaz și modificarea Constituției italiene se află pe agenda partidului „Frații Italiei”. Formațiunea politică începe să analizeze, de asemenea, formarea unui nou guvern.

Senatorul Luca Ciriani a declarat că prioritatea este să analizeze economia țării și să vadă ce pot face pentru a rezolva problema facturilor mari la gaze și electricitate.

Luca Ciriani, senator din partea partidului „Frații Italiei”: „Este clar pentru toată lumea că este o urgență cu facturile (de electricitate și gaz n.r.) și trebuie să vedem care este situația finanțelor publice și apoi vom începe să ne decidem ce să facem. Dacă pot spune că prioritatea principală este să reducem costurile (facturilor de electricitate și gaz n.r.), după care vom analiza toate celelalte situații, în funcție de ce resurse există.”

Deputatul partidului „Frații Italiei”, Francesco Lollobrigida, a abordat, de asemenea, chestiunea reformei constituționale. Partidul său a declarat că dorește să aducă modificări Constituției italiene, scrisă în 1947, când țara a ieșit din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Francesco Lollobrigida, deputat al partidului „Frații Italiei”: „Constituția italiană este o constituție importantă, dar trebuie să ne amintim că s-a născut într-un moment foarte critic. Tocmai ieșisem dintr-o dictatură, dintr-un război sângeros. În acel context internațional existau riscuri, vă amintiți că lumea era împărțită în două blocuri, așa că acea constituție a fost deosebit de prudentă în privința câtorva aspecte și au fost făcute sacrificii, iar acest lucru se poate observa în dezbaterea și în relațiile dinaintea apariției textului Constituției, în timpul discuțiilor constituționale din 1947. A fost un act deosebit de precaut, sacrificând eficiența în favoarea prudenței. Trebuie să înlăturăm acele obstacole care dăunează cetățenilor, dar vom face acest lucru împreună. Cu cât discuția se poartă mai mult despre reguli, cu atât mai bine.”

În timp ce partidele de centru-dreapta au fost învingătoare, formarea unui guvern mai durează câteva săptămâni și va implica consultări între liderii partidelor și președintele Sergio Mattarella. Până atunci, premierul demisionar Mario Draghi rămâne în rol de interimar, conform .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.