EXTERNE

Cel puțin cinci morți și mii de persoane evacuate din fața șuvoaielor în Italia


Cel puțin cinci morți și mii de persoane evacuate din fața șuvoaielor în Italia

PUTEREA24 | 2023-05-17 14:50

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte mii de oameni au fost evacuaţi în urma unor inundaţii cauzate de ploi puternice în Emilia-Romagna, în partea central-nordică a Italiei

”Există cinci victime confirmate. Două corpuri au fost găsite la Forli. În total, avem trei victime la Forli, una la Cesena şi una la Cesenatico, care ar putea să fie un bărbat de naţionalitate germană, dat dispărut de mai multe zile la Rimini”, anunţă un reprezentant al prefecturii.

Local, apa de ploaie a atins 15 centimetri, în ultimele 24 de ore, iar mulţi locuitori au rămas blocaţi, nevoiţi să se refugieze la etaj sau pe acoperişurile caselor. ”Eu, care m-am născut aici, n-am mai văzut aşa ceva. De data asta chiar ne este frică”, declară AFP la telefon Simona Matassoni, proprietara Hotelului Savio, la Cesena, pe coasta la Marea Adratică.

Serviciile de urgenţă au evacuat mii de persoane, au salvat copii şi bătrâni pe care i-au cărat în spate la bărci pneumatice sau elicoptere, scrie News.ro.

”Situaţia este foarte critică şi ne aşteaptă ore grele”, avertizează într-o înregistrare video publicată pe Facebook Matteo Gozzoli, primarul orăşelului Cesenatico, situat pe coasta adriatică.

Protecţia Civilă italiană a anunţat că 14 râuri au ieşit din matcă marţi şi miercuri şi că 23 de comune au fost inundate.

”Aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate, însă numărul ar putea să crească”, anunţă la postul Radio 24 ministrul Protecţiei Civile, Nello Musumeci.

Emilia-Romagna a fost afectată și în urmă cu două săptămâni de ploi puternice care au cauzat inundaţii şi alunecări de teren, soldate cu doi morţi.

La Imola, Marele Premiu F1 care urma să se desfășoare duminică, a fost anulat.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.