EXTERNE

Cu 85% din populație IMUNIZATĂ, Portugalia începe administrarea dozei booster


Cu 85% din populație IMUNIZATĂ, Portugalia începe administrarea dozei booster

E.Ş. | 2021-10-08 20:27

Portugalia şi-a atins obiectivul de a vaccina complet 85% din populaţie împotriva COVID-19 şi va administra a treia doză (de rapel) persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

„Programul de vaccinare este un succes fără echivoc (...) am obţinut o vaccinare completă a circa 85% din populaţie, deoarece cetăţenii portughezi au acceptat procesul", a declarat oficialul Direcţiei Generale a Sănătăţii, Graça Freitas.

"De săptămâna viitoare vom începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de 65 de ani şi peste cu o a treia doză (de rapel)", a adăugat ea în cadrul conferinţei de presă.

"Se va acorda prioritate celor peste 80 de ani şi rezidenţilor din căminele de bătrâni", a spus Freitas, adăugând că oricine a primit a doua doză cu peste şase luni în urmă va putea primi a treia doză.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer/BioNTech la persoanele peste 18 ani, precizând că protecţia împotriva COVID-19 ar putea să scadă după primele două doze.

Cel puţin cincisprezece ţări din întreaga lume au început să administreze a treia doză persoanelor celor mai vulnerabile, în special anumite ţări din UE (Franţa, Italia, Germania etc.), fără a aştepta undă verde din partea autorităţile europene, anticipând apariţia unui nou val pandemic odată cu venirea iernii.

Potrivit datelor naţionale compilate de AFP, Portugalia se află alături de Emiratele Arabe Unite pe primul loc la nivel mondial în ceea ce priveşte rata de vaccinare completă, cu 84,8%, înaintea Spaniei (78%) şi Singapore (77%).



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.