EXTERNE

Diplomat elvețian de rang înalt, găsit mort în Iran în urma unei căderi de la etaj


Diplomat elvețian de rang înalt, găsit mort în Iran în urma unei căderi de la etaj

Marian Gârleanu  | 2021-05-06 12:41

Presa locală iraniană spune că a fost găsit corpul Primului secretar al Ambasadei Elveției la Teheran, de către grădinarul cartierului diplomatic. Asta după ce, în prealabil, un angajat care a ajuns la apartamentul acestuia a observat că diplomatul lipsea.

”Primul secretar al ambasadei elvețiene la Teheran a fost găsit mort marți, 4 mai, după ce a căzut dintr-o clădire înaltă în care locuia în nordul orașului”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență, citat de agențiile de presă iraniene. Ministerul elvețian de Externe (FDFA) a declarat că un angajat de la ambasada sa din Iran a murit din cauza unui accident, fără a identifica victima.

"FDFA și consilierul său federal, Ignazio Cassis, sunt șocați de moartea tragică și își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei", a spus acesta. Poliția iraniană a anunțat o anchetă asupra morții.

”Unitățile de poliție specializate sunt în curs de examinare a circumstanțelor din jurul morții unui cetățean elvețian angajat de ambasada elvețiană la Teheran", a precizat poliția națională într-o scurtă declarație online.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență iraniene, Mojtaba Khaledi, a declarat că corpul diplomatului a fost găsit de un grădinar, după ce un angajat care a ajuns marți devreme la apartamentul său a observat că dispăruse, a informat agenția de știri Fars.

”Această persoană a fost primul secretar al ambasadei Elveției. Cauza căderii ei nu a fost încă stabilită", a declarat Khaledi pentru agenția de știri Mehr. Diplomatul avea 51 de ani, a informat agenția de știri semi-oficială ISNA.

De menționat că Elveția a reprezentat și reprezintă în continuare interesele diplomatice ale SUA în Iran de când Washingtonul și Teheranul au întrerupt legăturile la scurt timp după Revoluția Islamică din 1979.

 

 

 

 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.