EXTERNE

Director Moderna: “E nevoie de doza a patra de vaccin anti-covid în această toamnă”


Director Moderna: “E nevoie de doza a patra de vaccin anti-covid în această toamnă”

PUTEREA24 | 2022-01-07 14:07

Stephane Bancel, directorul executiv al companiei farmaceutice americane Moderna, al cărei vaccin anti-COVID a fost autorizat în SUA și în Uniunea Europeană, este de părere că dozele booster își pierd din eficacitate în timp, astfel că în toamna acestui an este nevoie de o a patra doză de vaccin.

"Cred că vom avea nevoie de doze booster în toamna lui 2022 și ulterior", a spus el, la un eveniment Goldman Sachs al responsabililor din industria farmaceutică.

În schimb, directorul medical al Pfizer, Paul Burton, s-a arătat mai prudent. Acesta a avertizat luna trecută că lumea medicală trebuie să mai aștepte câteva luni pentru a determina, pe baza datelor acumulate, când și dacă este necesar un supra-rapel (doza a patra).

Un studiu preliminar desfășurat în Israel a determinat că o a patra doză de vaccin Pfizer / BioNTech crește de cinci ori nivelul anticorpilor specifici pentru coronavirus în decurs de o săptămână, iar Țara Sfântă deja a început să administreze doza a patra persoanelor în vârstă.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.