EXTERNE

E OFICIAL: Joe Biden a devenit cel de-al 46-lea președinte al SUA


E OFICIAL: Joe Biden a devenit cel de-al 46-lea președinte al SUA

E.Ş. | 2021-01-20 18:57

Joe Biden a depus jurământul de învestire ca președinte al Statelor Unite ale Americii într-o ceremonie la care sunt prezenți foștii președinți americani Bill Clinton, Barack Obama și George W. Bush.

 „Jur solemn să îndeplinesc cu bună credință funcția de președinte al Statelor Unite și să fac tot ce îmi stă în putință să păstrez, să protejez și să apăr Constituția Statelor Unite" a fost jurământul rostit de Joe Biden.

„Aceasta este ziua democrației, o zi a speranței, a reînnoirii. Vocea oamenilor s-a auzit și va fi auzită în continuare. De data aceasta, democrația a învins. Acum, în acest loc unde câteva zile a fost atacat fundamentul națiunii, suntem uniți și facem transferul pașnic de putere, așa cum s-a făcut în ultimii 200 de ani. Privim înainte către viitor cu optimism și ne gândim că trebuie să fim și vom fi o națiune unită!".

De asemenea, noul președinte a invocat criza COVID-19 și „supremația albă", probleme care trebuie rezolvate prin „unitate".

„Pentru a depăși aceste probleme, pentru a asigura viitorul SUA, e nevoie mai mult decât de cuvinte. Este nevoie de democrație, de unitate", a mai punctat președintele american. 

La rândul său, vicepreședintele Kamala Harris a depus jurământul în cadrul ceremoniei. 

Lady Gaga, unul dintre marii fani ai lui Joe Biden, a intonat imnul la ceremonia noului președinte al SUA. Jennifer Lopez, prezentă și ea la învestirea lui Joe Biden, a cântat împreună cu Fanfara Marinei SUA.

Foștii președinți ai SUA, George W. Bush și Barack Obama și-au făcut apariția la ceremonia de învestire a lui Joe Biden, alături de soții. Donald și Melania Trump au anunțat deja că nu vor lua parte la eveniment. 


Galerie media:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.