EXTERNE

Elon Musk agită din nou piața crypto: Tesla va accepta plata cu DogeCoin, anunț în urma căruia cryptomoneda a crescut cu 13% în ultimele 24 de ore


Elon Musk agită din nou piața crypto: Tesla va accepta plata cu DogeCoin, anunț în urma căruia cryptomoneda a crescut cu 13% în ultimele 24 de ore

PUTEREA24 | 2022-01-14 11:41

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat că Tesla acceptă acum Dogecoin ( DOGE ) ca plată pentru achiziționarea unei mașini electrice Tesla. Produsele eligibile pentru DOGE din magazinul Tesla pot fi achiziționate trimițând DOGE în portofelul Dogecoin al Tesla.

Deși acceptă DOGE, firma a clarificat, de asemenea, că nu acceptă nicio altă criptomonedă. Compania afirmă că nu poate detecta alte active decât DOGE pe site-ul său. Compania le spune clienților că „activele digitale non-Dogecoin trimise către Tesla nu vor fi returnate cumpărătorului”, conform cointelegraph.com

În plus, produsele achiziționate cu DOGE „nu pot fi returnate, schimbate sau anulate”. Tesla consideră că toate vânzările efectuate prin DOGE sunt finale care nu pot fi schimbate în numerar.

Creatorul Dogecoin, Billy Markus, a răspuns instantaneu la anunț, adunând comunitatea Dogecoin. „Bine, comunitatea Dogecoin, știi ce să faci”, a scris Markus pe Twitter .

Comunitatea răspunde rapid. Unii au scris pe Twitter că au cumpărat deja articole folosind DOGE. La doar câteva minute după anunț, utilizatorul Twitter Dogecoin_GER a postat deja o captură de ecran a comenzii sale online, spunând „Tesla Tequila în drum spre Germania!”

Acum o lună, Tesla a confirmat că vor începe să accepte DOGE pentru marfă. Anunțul a dus la o creștere a prețului cu 25% pentru moneda meme la acea vreme. Astăzi, la doar câteva ore după implementarea plăților DOGE, prețul activului arată un câștig de 18,63%.

În decembrie, miliardarul și-a exprimat gândurile despre DOGE comparându-l cu Bitcoin. Potrivit lui Musk, „deși a fost creat ca o glumă prostească, Dogecoin este mai potrivit pentru tranzacții”. El a afirmat că DOGE este ușor inflaționist, iar acest lucru îi încurajează pe oameni să-l cheltuiască mai degrabă decât să-l folosească ca depozit de valoare.

Între timp, Tesla ar putea să nu fie singura companie care a început să implementeze plățile cripto în acest an. Un sondaj realizat de Visa arată că și firmele mici și mijlocii vor adopta plățile cripto în 2022.a



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.