EXTERNE

Exemplu de urmat sau semn de întrebare? Măsura luată de Slovacia după TESTAREA în masă


Exemplu de urmat sau semn de întrebare? Măsura luată de Slovacia după TESTAREA în masă

E.Ş. | 2020-11-13 21:43

Slovacia, țara europeană care a decis testarea în masă a populației, anunță o nouă decizie cel puțin surprinzătoare. Premierul Igor Matovic a anunțat redeschiderea la jumătate din capacitate a teatrelor, sălilor de cinema şi bisericilor începând de luni, iar sălile de fitness şi piscinele vor putea opera cu un număr limitat de vizitatori.

Meciurile din liga de hochei şi cea de fotbal vor fi de asemenea reluate fără spectatori, a informat vineri Matovic pe Facebook.

Slovacia, cu 5,5 milioane de locuitori, este una dintre primele ţări care relaxează restricţiile impuse pentru contracararea celui de-al doilea val de infecţii cu noul coronavirus în Europa.

Alături de restricţiile stricte, guvernul a încercat să ţină pandemia sub control cu ajutorul unei campanii de testare în masă, al cărei rezultat este considerat un succes, potrivit oficialilor citați de

Matovic a menţionat că testarea pe scară largă - prin folosirea testelor antigen, care oferă rezultate mai rapide, dar cu o precizie mai mică în comparaţie cu testele standard PCR - a contribuit la reducerea proporţiei de infectări cu mai mult de jumătate.

Slovacia a raportat în total 83.796 de cazuri de coronavirus depistate prin testarea standard de la debutul pandemiei, inclusiv cele 2.024 de noi cazuri raportate joi, aproape de valoarea medie pe şapte zile. Numărul infectărilor s-a redus considerabil de la recordul zilnic de peste 3.000 înregistrat la finalul lui octombrie.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.