EXTERNE

EXPLOZIE într-un spital COVID din Moscova!


EXPLOZIE într-un spital COVID din Moscova!

PUTEREA24 | 2020-11-18 19:20

Deasupra spitalului Kommunarka, una dintre facilităţile sanitare principale din Moscova, unde sunt tratate cazurile de COVID, au fost semnalați nori de fum. Incendiul ar fi fost precedat de zgomotul unei explozii puternice.

Conform televiziunii ruse NTV, ar fi luat foc o clădire din complexul medical. La faţa locului au fost mobilizate numeroase autospeciale de stingere a incendiilor.

Autorităţile sunt la curent cu situaţia şi investighează incidentul, iar momentan nu sunt informaţii despre eventuale victime.

Informaţii neconfirmate din surse multiple indică o explozie a unui dispozitiv care furnizează oxigen.

Fumul a fost generat de o pierdere de presiune într-un rezervor de oxigen dintr-o clădire aflată în construcţie. Niciun pacient sau membru al personalului medical nu s-a aflat în pericol, a declarat Departamentul de Sănătate moscovit, conform Reuters.

"În acest modul nu se aflau pacienţi şi nu au fost persoane rănite în urma incidentului. Serviciile competente repară defecţiunea şi iar sănătatea pacienţilor şi a cadrelor medicale nu este ameninţată", susţine sursa citată.

Rusia a trecut prin mai multe incidente care au implicat spitale COVID

Luna trecută, peste 150 de pacienţi au fost evacuaţi dintr-un spital temporar situat în Urali, în urma exploziei unui dispozitiv alimentat cu oxigen, care a declanşat un incendiu.

Iar în luna mai, au murit cinci pacienţi aflaţi la Terapie Intensivă într-un spital din Sankt Petersburg, după ce un ventilator suprasolicitat a luat foc, citeaza antena3.ro.

Autorităţile ruse au raportat, miecuri, un nou record zilnic de decese: 456. De asemenea, aproape 21 de mii de persoane s-au infectat, în această ţară, cu COVID-19, în ultimele 24 de ore.

De la începutul pandemiei, numărul deceselor înregistrate de autorităţile ruse a ajuns la 34.387.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.